Search found 57 matches

by wojtek_g
Mon Sep 01, 2014 11:18 am
Forum: Zend Studio
Topic: Issue with trying to Deploy svn application
Replies: 3
Views: 3506

Re: Issue with trying to Deploy svn application

Hi, Could you tell me where you see this error? This message means that there is already a server which use the same base URL. In such case you do not need to create a new PHP server again. Studio detects local Zend Server automatically during startup (you can find it in PHP Servers view). Unfortuna...
by wojtek_g
Thu Aug 28, 2014 10:39 am
Forum: Zend Studio
Topic: Debugging broken since ZStudio 11.0.1 Update
Replies: 14
Views: 10744

Re: Debugging broken since ZStudio 11.0.1 Update

Yes, you need to map new vhost server name to 127.0.0.1 in /etc/hosts file. I forgot to add that to my last comment.

Port should not have any influence on the issue. I set 10088 because it is just a default one for Zend Server on Mac.
by wojtek_g
Wed Aug 27, 2014 12:52 pm
Forum: Zend Studio
Topic: Debugging broken since ZStudio 11.0.1 Update
Replies: 14
Views: 10744

Re: Debugging broken since ZStudio 11.0.1 Update

I have added a new vhost through Zend Server GUI (under Applications->Virtual Hosts) with following configuration: # Created by Zend Server <VirtualHost *:10088> DocumentRoot "/usr/local/zend/apache2/htdocs/wojtek" <Directory "/usr/local/zend/apache2/htdocs/wojtek"> Options +Indexes +FollowSymLinks ...
by wojtek_g
Mon Aug 25, 2014 9:38 pm
Forum: Zend Studio
Topic: Debug Configurations - Server Panel disappears
Replies: 1
Views: 982

Re: Debug Configurations - Server Panel disappears

Hello, We decided to leave server setting only in a project settings to simplify launch configuration (previously it was available in both places). If you want to run/debug your application on selected server you can open project's properties and on Debug page you can choose your server. Let me know...
by wojtek_g
Mon Aug 25, 2014 9:29 pm
Forum: Zend Studio
Topic: Default path for PHP Explorer
Replies: 4
Views: 2073

Re: Default path for PHP Explorer

Hello,

In PHP Explorer there is an action called Up to <parent_folder_name> on a toolbar (marked in red on the attached screenshot). It allows you to go up in a file system (up to the workspace).
php_explorer.png
php_explorer.png (13.15 KiB) Viewed 2037 times
Kind regards,
by wojtek_g
Mon Aug 25, 2014 8:42 pm
Forum: Zend Studio
Topic: Debugging broken since ZStudio 11.0.1 Update
Replies: 14
Views: 10744

Re: Debugging broken since ZStudio 11.0.1 Update

Hi, I will work with you on this issue. For now I have simplified your case to the following steps: 1. Create a Local PHP Project with two php files located directly in htdocs on a local Zend Server. One of then (index.php) contains a link to another one (second.php). 2. For index.php choose Debug A...
by wojtek_g
Wed Aug 20, 2014 1:06 pm
Forum: Zend Studio
Topic: Zend studio 11 and xdebug profiler
Replies: 1
Views: 997

Re: Zend studio 11 and xdebug profiler

Hi,
Unfortunately, profiling tools which are shipped with Studio are dedicated to Zend Debugger and do not support xdebug.

Kind regards,
by wojtek_g
Mon Aug 11, 2014 9:47 pm
Forum: Zend Studio
Topic: How to debug as ZF2 web application?
Replies: 2
Views: 1900

Re: How to debug as ZF2 web application?

Hi, I have some additional questions which should help me to solve your problem. What is a type of your server (Zend Server, Apache, etc.)? Is it remote or a local server? Do you use Zend Debugger or Xdebug? Have you deployed you application (using e.g. Zend Server Deployment) or just located it in ...
by wojtek_g
Wed Aug 06, 2014 8:37 am
Forum: Zend Studio
Topic: Command failed to execute : ant jar
Replies: 3
Views: 2706

Re: Command failed to execute : ant jar

I have tested the issue on Windows machine and I cannot reproduce it. For Windows we use built-in Apache Ant. It is located in <studio_main_folder>/plugins/org.apache.ant.<version_number>. You can verify if it works by performing following steps: 1. Add <studio_main_folder>/plugins/org.apache.ant.<v...
by wojtek_g
Tue Aug 05, 2014 10:39 am
Forum: Zend Studio
Topic: ZS10.6 upload to remote server
Replies: 10
Views: 4150

Re: ZS10.6 upload to remote server

We are not able to reproduce the issue. Also, I do not see anything specific in your ftp configuration that can cause the issue. Could you check if you can work with a different ftp server (e.g. some free ftp, or OpenShift/Phpcloud with Zend Server where we automatically establish connection for aut...