Show as tabs, save as spaces?

General discussion on Zend Studio
Post Reply
dave7135
Posts: 20
Joined: Wed Apr 22, 2015 10:14 pm

Show as tabs, save as spaces?

Post by dave7135 » Sat Feb 06, 2016 12:40 am

I want to be able to use tab indentation but save each tab as 4 spaces, and have each 4-space indent display and be usable as a tab.

User avatar
kaloyan_r
Zend Product Manager
Posts: 582
Joined: Thu May 23, 2013 12:40 pm

Re: Show as tabs, save as spaces?

Post by kaloyan_r » Mon Feb 08, 2016 12:50 pm

I am not sure I understand you.

Could you explain how does this differ from the PSR-2 formatting we have by default in the PHP editor?
Kaloyan Raev
Zend Studio Team

dave7135
Posts: 20
Joined: Wed Apr 22, 2015 10:14 pm

Re: Show as tabs, save as spaces?

Post by dave7135 » Fri Jun 16, 2017 5:06 pm

When I load a file, if it has 4-space indents, I want them to behave like tabs (so that if I hit the left/right arrow keys across those 4 spaces, it moves the cursor 4 spaces as if it's a tab, or at least goes to the beginning or end of the indent), but save as 4 spaces.

If this is possible in Eclipse, how?

User avatar
kaloyan_r
Zend Product Manager
Posts: 582
Joined: Thu May 23, 2013 12:40 pm

Re: Show as tabs, save as spaces?

Post by kaloyan_r » Fri Jun 23, 2017 3:40 pm

If you hit the Home keyboard button, the cursor will go to the beginning of the line (column 0). Hitting Home again, moves the cursor to the end of the indentation (beginning of the actual code on the line). Hitting Home again moves the cursor to column 0 and so on...

Also try keeping Ctrl pressed while hitting Left and Right arrow keys. This will move the cursor at the beginning and at the end of the indentation.
Kaloyan Raev
Zend Studio Team

tutu304
Posts: 1
Joined: Thu Aug 31, 2017 7:33 am
Contact:

Re: Show as tabs, save as spaces?

Post by tutu304 » Thu Aug 31, 2017 7:36 am

Can anyone suggest me the best solution for this??

jose5093
Posts: 1
Joined: Mon Oct 02, 2017 10:24 am
Contact:

Re: Show as tabs, save as spaces?

Post by jose5093 » Mon Oct 02, 2017 10:27 am

I have the same problem, has it been solved?

Post Reply