Zend Studio 13.5 xdubug

General discussion on Zend Studio

Zend Studio 13.5 xdubug

Postby dani483 on Fri Nov 04, 2016 5:48 pm

Hi ,
Facing some issues with Zend Studio 13.5 xdubug web application.

Issue:
Using xdebug with web application , brekpoints are not working at all like its not breaking.

Any suggestions or solutions?

I am using
XAMP
zend studio 13.5
dani483
 
Posts: 1
Joined: Fri Nov 04, 2016 5:45 pm

Re: Zend Studio 13.5 xdubug

Postby mich3808 on Wed Nov 23, 2016 2:28 pm

I have the same problem. Did you find the solution for it? If so, please post it, because I am already sick and tired of it. :/
mich3808
 
Posts: 1
Joined: Wed Nov 23, 2016 2:23 pm

Re: Zend Studio 13.5 xdubug

Postby bart8284 on Wed Dec 14, 2016 5:01 pm

Hello,

Can you provide some more details? i.e. XDebug version, its settings in php.ini on the server, etc. Does "Break at First Line" option works? How do you start your debug session (from Studio via Debug launch config or with the use of some browser extensions like "The easiest XDebug")?

Bartlomiej Laczkowski,
Zend Studio Team
bart8284
 
Posts: 38
Joined: Tue Nov 04, 2014 2:06 pm

Re: Zend Studio 13.5 xdubug

Postby cars2796 on Wed Dec 21, 2016 8:10 am

Hi all,

we are facing the same problem. Maybe this data helps:

In php.ini:

[Xdebug]
zend_extension = C:\xampp_7\php\ext\php_xdebug-2.5.0-7.0-vc14.dll
xdebug.remote_enable=1
xdebug.remote_port=9000
xdebug.profiler_enable=1

In Zend Studio preferences under PHP - Servers: One XAMPP Apache has been configured and its the only server. Break at first line is checked.
Base URL is http://localhost and document root has been set on c:/xampp_7/htdocs (this might be different on your system)
In the tab "debugger" we have switched to XDebug on port 9000.

The debug session is being fired up through a generated bookmarklet from jetbrains on Mozilla Firefox browser.

Though its using a PHPSTORM IDE key Zend Studio accepts any incoming debug sessions. Sometimes its not working I have to say but after reading this post I fired it up again and no problem so far. Still have the feeling its a bit unreliable.
cars2796
 
Posts: 2
Joined: Mon Jun 20, 2016 8:08 am


Return to Zend Studio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests