Zend Studio V.7.1.1 weird no completions available

General discussion on Zend Studio

Moderator: natalia_b_zend

Zend Studio V.7.1.1 weird no completions available

Postby netetechs on Wed Feb 17, 2010 3:43 pm

Hi ,
I am using ZS V.7.1.1 on 64 bit ubuntu 9.10. For some reason, code completion doesn't work.
When I do

$foo = new Services ----> and then Ctrl-Space, it shows me all available classes correctly. But after that if I do this

$foo = new Services_Test();
$foo-> ----> and then Ctrl-Space , it gives no completions available message.


I tried the workspace reset trick as well but it doesn't work.


Any ideas?
netetechs
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 17, 2010 3:41 pm

Re: Zend Studio V.7.1.1 weird no completions available

Postby joho on Thu Feb 18, 2010 2:13 am

Many users experience completion problems. It's unfortunate for a product that claims to be the #1 PHP programmer tool. Sure, there are a lot of good things in ZDE 7, but many are thanks to Eclipse on which it is based. I've been using ZDE on Windows XP, Windows 7, SuSE Linux, and Ubuntu Linux -- in some environments it works, in others it doesn't.

My opinion is that the last *really* good version of ZDE was the 5.x series -- these days it feels a lot more like bloatware; and I can get most things I need from Eclipse or other "development environments".

I don't mind paying for good, rock-solid products; unfortunately ZDE 7 isn't one of them.


-joho
joho
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 12, 2010 11:46 pm

Re: Zend Studio V.7.1.1 weird no completions available

Postby ratius on Fri Feb 19, 2010 5:52 am

The thing is, after it shows that error message, it works and shows proper methods for $foo but for a guy like me who likes to use Eclim embedded in Zend Studio for code completion within vim it throws out errors on variables. Using $this-> works well but creating a new variable and triggering the code completion won't work (in vim). If I open up the same file in Zend Studio and trigger the code completion manually, it will start to work in vim. I would really like that "covered" bug to be fixed, the first message saying no completion available but then popping the box is a patched bug for sure.
ratius
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 19, 2009 3:55 pm

Re: Zend Studio V.7.1.1 weird no completions available

Postby spherixx on Sat Feb 20, 2010 4:33 pm

code complete doesn't work for me (inside project, ZSE 7.1.1) on a clean installed win7 x64, does anyone even care about it ? zend is falling apart I guess...
spherixx
 
Posts: 3
Joined: Sun Aug 30, 2009 11:10 am


Return to Zend Studio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests