Page 1 of 1

i5_connect Connect fail

PostPosted: Tue Oct 20, 2009 2:17 am
by snagao
This is the definition code I'm using.
If i5_connect is done by the following coding, it becomes an error.

Code: Select all
<html>
<head>
   <title>xxxxxxxxxx</title>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
</head>
<body>   
   <?php
      $conn= i5_connect("localhost","username","password",array(I5_OPTIONS_INITLIBL=>"xxxFIL"));
      if (!$conn) die("<br>Connect fail errno=".i5_errno()." msg=".i5_errormsg());
       echo  "(i5_connect system value)<br />";
      print "<br>QDATE"."is : ".i5_get_system_value("QDATE").i5_get_system_value("QTIME");
      print "<br>QCCSID"."is : ".i5_get_system_value("QCCSID");
      print "<br>QDATFMT"."is : ".i5_get_system_value("QDATFMT");
      i5_close($conn);
   ?>
</body>
</html>


Error message displayed in a browser

Connect fail errno=32 msg=TCP/IP error 32

Data acquisition by db2_connect operates without trouble.

System Version
----------------------
i5/OS : 6.1
Zend Core : 2.6.1

Thanks

snagao

Re: i5_connect Connect fail

PostPosted: Tue Oct 20, 2009 2:54 am
by scottgcampbell
I seem to remember with a TCP/IP error 32 if you stop and start the ZEND subsystem it should work. If not check that the I5_COMD job is up and is listening on the same port that is listed in the php.ini.

Scott

Re: i5_connect Connect fail

PostPosted: Tue Oct 20, 2009 3:39 am
by snagao
scottgcampbell wrote:I seem to remember with a TCP/IP error 32 if you stop and start the ZEND subsystem it should work. If not check that the I5_COMD job is up and is listening on the same port that is listed in the php.ini.

Scott


When the port of php.ini was corrected, it operated normally.

Thanks

snagao

Re: i5_connect Connect fail

PostPosted: Thu Sep 08, 2016 12:08 am
by brun2156
snagao wrote:
scottgcampbell wrote:I seem to remember with a TCP/IP error 32 if you stop and start the ZEND subsystem it should work. If not check that the I5_COMD job is up and is listening on the same port that is listed in the php.ini.

Scott


When the port of php.ini was corrected, it operated normally.
Thanks
snagao


I have this error on I5_connect:

Error number: 32
Error category: 6
Error message: TCP/IP error 32
Error description: Broken pipe on

Do you know what i need to do?

Thanks
Bruno Azevedo

Re: i5_connect Connect fail

PostPosted: Tue Nov 07, 2017 10:37 am
by emma3080
This seems very complicated :S