need help change new server ubuntu running ZF 2

For programming and general questions on Zend Framework
Post Reply
tuan8205
Posts: 3
Joined: Thu Sep 01, 2016 4:47 am

need help change new server ubuntu running ZF 2

Post by tuan8205 » Thu Sep 01, 2016 4:49 am

I have a problem, my server is running Zend 2, ubuntu, apache. but now i want to change new server, but it not work. I'm a admin system not coder, pls help me this problem. thanks! and this is log:

Fatal error: Uncaught exception 'Zend\View\Exception\RuntimeException' with message 'Zend\View\Renderer\PhpRenderer::render: Unable to render template "error"; resolver could not resolve to a file' in /home/forbesvn/websites/distribution.forbesvietnam.local/public_html/vendor/zendframework/zend-view/src/Renderer/PhpRenderer.php:493 Stack trace: #0 /home/forbesvn/websites/distribution.forbesvietnam.local/public_html/vendor/zendframework/zend-view/src/View.php(205): Zend\View\Renderer\PhpRenderer->render(Object(Zend\View\Model\ViewModel)) #1 /home/forbesvn/websites/distribution.forbesvietnam.local/public_html/vendor/zendframework/zend-view/src/View.php(233): Zend\View\View->render(Object(Zend\View\Model\ViewModel)) #2 /home/forbesvn/websites/distribution.forbesvietnam.local/public_html/vendor/zendframework/zend-view/src/View.php(198): Zend\View\View->renderChildren(Object(Zend\View\Model\ViewModel)) #3 /home/forbesvn/websites/distribution.forbesvietnam.local/public_html/vendor/zendframework/zend-mvc/src/View/Http/DefaultRen in /home/forbesvn/websites/distribution.forbesvietnam.local/public_html/vendor/zendframework/zend-view/src/Renderer/PhpRenderer.php on line 493

tuan8205
Posts: 3
Joined: Thu Sep 01, 2016 4:47 am

Re: need help change new server ubuntu running ZF 2

Post by tuan8205 » Mon Sep 05, 2016 9:20 am

nobody help me ?

tedtiger
Posts: 244
Joined: Thu Mar 05, 2009 4:59 pm
Location: Germany
Contact:

Re: need help change new server ubuntu running ZF 2

Post by tedtiger » Mon Sep 05, 2016 9:24 am

ZF2 can't find the file error.php in one of the template directories of the project. Maybe the file hasn't been copied or the access right to the file are wrong.

tuan8205
Posts: 3
Joined: Thu Sep 01, 2016 4:47 am

Re: need help change new server ubuntu running ZF 2

Post by tuan8205 » Wed Sep 07, 2016 3:03 am

Thanks your repply. i chmod it 777 but it not work !!!!

tedtiger
Posts: 244
Joined: Thu Mar 05, 2009 4:59 pm
Location: Germany
Contact:

Re: need help change new server ubuntu running ZF 2

Post by tedtiger » Wed Sep 07, 2016 2:54 pm

maybe it's a problem with the search path config of php. check this on both systems.

Post Reply