Zend Server is hung after debug

General discussion on Zend Server for IBM System i
Post Reply
alex7212
Posts: 11
Joined: Mon Jul 29, 2013 2:04 am

Zend Server is hung after debug

Post by alex7212 » Mon Nov 11, 2013 1:35 am

I am trying to start a PHP debug session from Firefox Zend Studio toolbar. The debug fails to start, but what really hurts is that I am not then able to get to any web page under the Zendsvr instance including Zend Admin page. Cannot restart Zend Server either because there is at least one ZENDSVR php-cgi-bin job that is hung that has zend-debug procedure in call stack. So it takes IPL to get back to normal. That has happened a few times already, and, unless I am mistaken, it started happening since I got upgraded to Zend Studio 10.1.0.

The Studio version is 10.1.0.v20130625708.

Am I missing any PTFs and/or Zend Studio updates?

alex7212
Posts: 11
Joined: Mon Jul 29, 2013 2:04 am

Re: Zend Server is hung after debug

Post by alex7212 » Mon Nov 11, 2013 3:36 am

Well, it appears that simply killing that job would do the trick instead of IPL'ing; my questions still stand though.

vaa03
Posts: 20
Joined: Sun Apr 04, 2010 11:57 pm

Re: Zend Server is hung after debug

Post by vaa03 » Mon Nov 11, 2013 4:29 pm

Hi,
sometimes i have a similar problem, but i don't know why.
It seems that the problem is solved deleting cookies (at least Zend Debugger's cookie "ZDEDebuggerPresent") or restarting web browser.
After a pre-set timeout the job should end.

Hope you help.
Bye.
Mirco Vescovi

alex7212
Posts: 11
Joined: Mon Jul 29, 2013 2:04 am

Re: Zend Server is hung after debug

Post by alex7212 » Mon Nov 11, 2013 6:57 pm

Mirco,

Which timeout are you referring to? Like I said, the job keeps running even after the instance is stopped (at least, the web admin page says so).

Post Reply