Zend Server User Interface won't load

General discussion on Zend Server for IBM System i

Zend Server User Interface won't load

Postby jstalnecker on Wed Feb 03, 2016 11:19 pm

We have just installed Zend server on a new IBM i machine and the Zend server user interface won't load. It did load and we went through the set up steps. Everything when fine until the last step when it just hung. Since then every attempt to access the user interface results in an error - tasks have not been completed!

From looking at the ui logs, I think it is related to the DB: because the error is coming from /usr/local/zendsvr6/gui/module/Application/src/zsd/Db/TasksMapper.php 299.

What do we need to do to fix this issue?
jstalnecker
 
Posts: 10
Joined: Fri Oct 29, 2010 6:07 pm

Re: Zend Server User Interface won't load

Postby mitc2064 on Wed Mar 08, 2017 8:16 pm

I had a similar issue where my UI would not load and fought it for over 2 days before I finally noticed that even though I had ended the Apache and Zend Server Subsystem, there were several jobs that remained active. Once I ended those and restarted, everything worked as it should.
GO ZendSvr6/ZsMenu
1) take option 2 to End Zend Server Subsytem
2) option 11 to Stop Apache Server Instance
3) option 3 to Work with Zend Server Jobs (option 3 for both)
If there are jobs still here after a few minutes, end them manually. When all Zend Server jobs have ended...
1) option 1 to Start Zend Server Subsystem
2) option 12 to Restart Apache Server Instance
mitc2064
 
Posts: 3
Joined: Wed Mar 08, 2017 8:09 pm

Re: Zend Server User Interface won't load

Postby mich1012 on Fri Apr 28, 2017 12:12 am

mitc2064 wrote:I had a similar issue where my UI would not load and fought it for over 2 days before I finally noticed that even though I had ended the Apache and Zend Server Subsystem, there were several jobs that remained active. Once I ended those and restarted, everything worked as it should. ...


Sadly, it looks like I'm still stuck after following these instructions. I'm wondering whether there's some object that needs to be cleaned out?

I have an old version of Zend that I'm trying to upgrade --- do I need to remove the old version before the new version can be configured?

Thanks for any help.
mich1012
 
Posts: 1
Joined: Fri Apr 28, 2017 12:10 am


Return to Zend Server for IBM i

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron