zend server 6 ce?

General discussion forum for the Zend Server
chiefbeef
Posts: 61
Joined: Wed Jul 29, 2009 9:04 pm

zend server 6 ce?

Post by chiefbeef » Wed Feb 13, 2013 8:29 pm

I currently have installed the community edition of zend server (5.6). Is there a zs 6 ce?

User avatar
idobms
Posts: 92
Joined: Thu Nov 05, 2009 1:18 am

Re: zend server 6 ce?

Post by idobms » Wed Feb 13, 2013 9:00 pm

Yes. Zend Server Free edition is similar to ZS CE in previous versions. http://www.zend.com/en/products/server/free-edition

toddwizd
Posts: 3
Joined: Wed Feb 13, 2013 8:05 pm

Re: zend server 6 ce?

Post by toddwizd » Wed Feb 13, 2013 9:54 pm

Currently on a newly installed server when trying to click the "Use Free Edition" button on the license page I'm getting the following error "It seems that there is a problem with your Internet connection". Zend, please fix this as soon as you can.

User avatar
idobms
Posts: 92
Joined: Thu Nov 05, 2009 1:18 am

Re: zend server 6 ce?

Post by idobms » Wed Feb 13, 2013 11:52 pm

Thanks for reporting. The product team is looking into it.

digitalsounds
Posts: 4
Joined: Wed Feb 13, 2013 11:49 pm

Re: zend server 6 ce?

Post by digitalsounds » Wed Feb 13, 2013 11:59 pm

I am getting the same issue when trying to change my enterprise trial to the free version, when i click on the "Use Free Edition" button on the license page it says there is something wrong with my internet connection, there is nothing wrong with my internet connection, i can see the source of the problem, according the javascript on that page an ajax request being fired off to this address "http:// www . zend . com/products/server/license/ping" and is expecting a result of "OK" instead its getting a result of "ping()" instead, please can you fix ASAP Zend. Thanks

User avatar
amitdar
Posts: 22
Joined: Thu Apr 28, 2011 9:57 am

Re: zend server 6 ce?

Post by amitdar » Thu Feb 14, 2013 10:26 am

Hi guys,
We fixed the issue and now you can change the license, enjoy!

drakos7
Posts: 6
Joined: Mon May 04, 2009 4:05 pm

Re: zend server 6 ce?

Post by drakos7 » Fri Mar 08, 2013 3:07 pm

Running into this problem today. ping failing to connect from zendcom.js. The reason is I was running the "HTTPS Everywhere" Chrome plugin. Had to disable it on my local dev machine. Hope this helps someone.

kons6129
Posts: 3
Joined: Thu Mar 14, 2013 10:08 am

Re: zend server 6 ce?

Post by kons6129 » Thu Mar 14, 2013 10:12 am

No, it is not fixed! I installed today the 6.0.0 version of the Zend server on SUSE Enterprise and I am getting the same error... And why the hell should the enterprise license be the default one?
It seems to me that you only fixed the error for the Windows version, am I right?

I am very dissapointed from this product, looking for another solution already!

User avatar
amitdar
Posts: 22
Joined: Thu Apr 28, 2011 9:57 am

Re: zend server 6 ce?

Post by amitdar » Thu Mar 14, 2013 10:41 am

Hi kons6129,
I'm sorry to hear you have problems changing the license.
As i understand you want to switch to free version, you can get the license key rom http://www.zend.com/products/server/lic ... ition=FREE and apply them manually.

kons6129
Posts: 3
Joined: Thu Mar 14, 2013 10:08 am

Re: zend server 6 ce?

Post by kons6129 » Thu Mar 14, 2013 10:56 am

Thanks for the fast answer! How do I apply the serial key manually from the command line (or configuratio files). I could not find anything on that topic in the zend server manual.

Post Reply