Ubuntu 13.10 -> Zend Server 6.2 -> Zend Guard Loader -> not

General discussion forum for the Zend Server
Post Reply
hackin88
Posts: 5
Joined: Tue Mar 17, 2009 10:23 pm

Ubuntu 13.10 -> Zend Server 6.2 -> Zend Guard Loader -> not

Post by hackin88 » Fri Nov 22, 2013 11:34 pm

---
Acer Aspire 5542 -> Ubuntu 13.10 -> Zend Server 6.2 -> Zend Guard Loader -> not automatically installed
---
Just format my laptop "Acer Aspire 5542" install "Ubuntu 13.10" operating system after install "Zend Server 6.2" and set the same when access "Configurations -> Components", as we see images that most do not are installed

I found it strange because weeks ago I did the same procedure on creating a virtual machine in "VirtualBox", where after installing Zend Server, the components were already already installed

In this virtualized environment as the "Zend Guard Loader" was already installed where I just activated the same

I need to enable "Zend Guard Loader" for this new system

How to install "Zend Guard Loader" in "Zend Server 6.2 - nginx"?
---
Attachments
2.png
2.png (206.8 KiB) Viewed 2854 times
1.png
1.png (267.6 KiB) Viewed 2854 times

User avatar
rbzend
Zend Global Support
Posts: 536
Joined: Tue Dec 23, 2008 5:03 pm

Re: Ubuntu 13.10 -> Zend Server 6.2 -> Zend Guard Loader ->

Post by rbzend » Mon Nov 25, 2013 10:33 pm

Hi hackin88,

I just had the same thing myself. Full Zend Server restart solved the issue:

Code: Select all

sudo /usr/local/zend/bin/zendctl.sh restart
Probably, some tricky case of a race condition.
The good news is that I only had this once - right after the installation. All subsequent restarts (services restarts, machine restarts etc.) went OK.
Roman Basayev
Rogue Wave Support
https://support.roguewave.com/

hackin88
Posts: 5
Joined: Tue Mar 17, 2009 10:23 pm

Re: Ubuntu 13.10 -> Zend Server 6.2 -> Zend Guard Loader ->

Post by hackin88 » Tue Nov 26, 2013 2:27 pm

I applied the updates from Ubuntu 10.13 operating system, then download the efetuei Zend Server and ran the command for installation via terminal

Was informed that the Zend Server is already installed

Then to access the Zend Server via browser I see that all the modules are installed even the Zend Guard Loader

Now the process is functional

Thanks for responding

Post Reply