i5_connect Connect fail

General discussion on Zend Core for IBM System i
Post Reply
snagao
Posts: 2
Joined: Tue Oct 20, 2009 1:50 am

i5_connect Connect fail

Post by snagao » Tue Oct 20, 2009 2:17 am

This is the definition code I'm using.
If i5_connect is done by the following coding, it becomes an error.

Code: Select all

<html>
<head>
   <title>xxxxxxxxxx</title>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
</head>
<body>   
   <?php
      $conn= i5_connect("localhost","username","password",array(I5_OPTIONS_INITLIBL=>"xxxFIL"));
      if (!$conn) die("<br>Connect fail errno=".i5_errno()." msg=".i5_errormsg());
       echo  "(i5_connect system value)<br />";
      print "<br>QDATE"."is : ".i5_get_system_value("QDATE").i5_get_system_value("QTIME");
      print "<br>QCCSID"."is : ".i5_get_system_value("QCCSID");
      print "<br>QDATFMT"."is : ".i5_get_system_value("QDATFMT");
      i5_close($conn);
   ?>
</body>
</html>


Error message displayed in a browser

Connect fail errno=32 msg=TCP/IP error 32

Data acquisition by db2_connect operates without trouble.

System Version
----------------------
i5/OS : 6.1
Zend Core : 2.6.1

Thanks

snagao

scottgcampbell
Posts: 187
Joined: Wed Apr 22, 2009 2:29 pm
Location: Edmonton, AB, Canada

Re: i5_connect Connect fail

Post by scottgcampbell » Tue Oct 20, 2009 2:54 am

I seem to remember with a TCP/IP error 32 if you stop and start the ZEND subsystem it should work. If not check that the I5_COMD job is up and is listening on the same port that is listed in the php.ini.

Scott

snagao
Posts: 2
Joined: Tue Oct 20, 2009 1:50 am

Re: i5_connect Connect fail

Post by snagao » Tue Oct 20, 2009 3:39 am

scottgcampbell wrote:I seem to remember with a TCP/IP error 32 if you stop and start the ZEND subsystem it should work. If not check that the I5_COMD job is up and is listening on the same port that is listed in the php.ini.

Scott


When the port of php.ini was corrected, it operated normally.

Thanks

snagao

brun2156
Posts: 1
Joined: Thu Sep 08, 2016 12:07 am

Re: i5_connect Connect fail

Post by brun2156 » Thu Sep 08, 2016 12:08 am

snagao wrote:
scottgcampbell wrote:I seem to remember with a TCP/IP error 32 if you stop and start the ZEND subsystem it should work. If not check that the I5_COMD job is up and is listening on the same port that is listed in the php.ini.

Scott
When the port of php.ini was corrected, it operated normally.
Thanks
snagao
I have this error on I5_connect:

Error number: 32
Error category: 6
Error message: TCP/IP error 32
Error description: Broken pipe on

Do you know what i need to do?

Thanks
Bruno Azevedo

emma3080
Posts: 9
Joined: Tue Nov 07, 2017 9:01 am

Re: i5_connect Connect fail

Post by emma3080 » Tue Nov 07, 2017 10:37 am

This seems very complicated :S

john3898
Posts: 1
Joined: Fri Mar 16, 2018 10:59 am
Contact:

Re: i5_connect Connect fail

Post by john3898 » Fri Mar 16, 2018 11:05 am

emma3080 wrote:This seems very complicated :S
@emma3080: It's not that complicated when you work with it on a daily basis. What's your area of expertise, then? :)

Post Reply